среда, 6. мај 2015.

Prolecne rolnice - sirova verzija



Zar nisu slatke? :3
Oh kako sam samo srecna sto sam se odlucila da samu sebe izazovem i pokusam nedelju dana da prezivim na niskomasnoj sirovoj ishrani. Iskreno, nisam ocekivala od sebe da cu biti ovako mastovita mada sam se posluzila malo nekim primerima sa instagrama (priznajem) ipak sam nova u ovome :)
Volim da kuvam, a ovde nema kuvanja. Mozda me ipak i ne cudi to sto sam ovoliko detaljisala i uzivala u tome. Volim jednostavno da se zabavljam sa hranom, to je moja strast :)
Odakle ideja da jedem sirovo, mislim da cu ipak to ostaviti za neki tekst koji sledi nadam se vrlo brzo gde cu da napisem kako sam se osecala tih sedam dana, utisci itd.
Ne bih da duzim sada sa tom pricom, vec bih volela sa vama da podelim ovaj recept. Verujte mi na rec dok ne probate ovo mozda ce vam delovati cak i ljaak (za one koji ne vole povrce) ali kako ukus avokada moze biti bilo kakav, osim savrsen?

   



POTREBNO:

  1. Jedan veliki krastavac
  2. Pola avokada
  3. Cen belog luka
  4. Jedan mladi luk
  5. Dve sveze socne urme
  6. Pola limuna
  7. Bosiljak zacinski
  8. Po ukusu: kari, so, biber
  9. Voda po potrebi zbog gustine.
Vrlo je jednostavno. U blender ili neki drugi uredjaj koji moze da napravi od hrane kremastu kasu stavite iseckan avokado, mladi luk, beli luk, urme, zacine i limunov sok. Vodite racuna da ne napravite previse retku smesu zato vam savetujem da pazljivo sipate po malo vode.
Nije potreban blender mozete ovo napraviti i uz pomoc viljuske. Bitno je da se jako sitno isecka luk i da se lepo ispasira avokado. Mozda je to i laksa opcija zato sto u mom slucaju blender lose radi tacnije tesko radi kada ima malo sadrzaja :)
Krastavac iseci seckom koji obicno sluzi za skidanje kore od krompira. Celom duzinom pazljivo secite i dobicete ovako fine listice od krastavca (da se tako izrazim) :)
Sos od avokada celom duzinom listica premazati i urolati :P
Posula sam rolnice slatkom paprikom, ali mozete i nekim drugim zacinom ako vise volite. Jelo je odmah za upotrenu iz razloga sto krastavac jako brzo otpusta vodu tako da radi estetike nemojte mnogo cekati.
Nadam se da vam se svideo recept. Mene je ukus prijatno iznenadio. Urme mozete i iskljuciti iz price ako ne volite slatko kiselu kombinaciju koju ja OBOZAVAM.










Нема коментара:

Постави коментар

Contact Us

Име

Имејл адреса *

Порука *

Blogroll

Претражи овај блог