Da li volite pasulj?
Danas sam prvi put u zivotu skuvala pasulj. Iako sam cesto u kuhinji, corbe mnogo redje kuvam pa je pasulj tek danas dosao na red
Nije mi u navici da ga cesto jedem. Pasulj zaista moze da se kombinuje sa raznim jelima i na razlicite nacine. Licno meni, najdrazi je u meksickim ljutim obrocima, ali ni ova klasika koja je danas bila na meniju nije nista manje lepa.
Mogla bih reci da je u pitanju klasicno kuvan pasulj samo sto je:
- Veganski.
- Bez masnoca.
- Redak, nalik corbici - ne volim gusto kuvan pasulj.
- Nema zaprske.
U pitanju je beli pasulj. Sareni i zuti nikako ne prija mom stomaku. Da vas mnogo ne gnjavim, evo sta je potrebno.
Potrebno:
- 200g belog pasulja
- dve glavice crnog luka
- velika sargarepa ili mrkva
- jedna zelena paprika
- cen belog luka
- kuvani paradajz
- mozete po zelji staviti jos mnogo razlicitog povrca
- ZACINI: crvena ljuta paprika, cili, kurkuma, djumbir, kim, so.
Kada voda provri sipati prodinstano povrce u pasulj sa vodom i smanjiti temperaturu. Poklopite serpu (ne skroz) i slobodno ostavite bar sat vremena da se kuva. Povremeno proveravajte sta se desava u serpi ali bez dva sata kuvanja nista od pasulja :)
Zacine mozete staviti kao i ja odmah na pocetku kuvanja, a beli luk i kuvani paradajz pola sata pred kraj kuvanja. Kuvani paradajz kao i so idu po ukusu.
Ako zelite da pasulj bude gust onda naravno napravite zaprsku koju cete pred kraj kuvanja staviti u pasulj. Ako volite kao ja redju varijantu pasulja onda preskocite taj korak :)
Posluzite uz hleb ili bez hleba uz salatu.
Meni najdraza salata uz pasulj je: Kupus salata naravno :)
Prijatno!
Mozes li samo da objasnis koja je razlika izmedju vegana i vegeterijanaca? Posto te dve stvari u poslednje vreme cesto mesam.
ОдговориИзбришиInace, ovo odlicno izgleda ali ja ne volim redak pasulj pa vise volim kada ima bar malo zaprske. :)
Jedva cekam sledeci recept. Pratim te i na yt, samo nastavi tako ♥
i da, po meni uopste nemas visak kilograma, odlicno izgledas i nemoj da postanes premrsava kao one victoria secret modeli, takvo telo uopste ne prilici zeni. Lepse je, naravno,videti takvo telo od neke predebele zene, ali opet ne preteruj sa mrsavljenjem :)
Samo je bitno da se zdravo hranis i da treniras redovno, i eto videces rezultate :)
Nego, da ne pametujem ja previse, znas i sama vec sta trebas da radis. Srecnoo :*
P.S. Pisem u sledecem postu komentar opet<3
vegetarijanci ne jedu meso, dok vegani ne jedu nista zivotinjskog porekla ukljucujuci mlecne proizvode,jaja,med..
ИзбришиNeko anoniman je lepo napisao :)
ИзбришиHvala sto me pratis <3
U zivotu mi niko nije na neke ranije blogove pisao komentare haha naprosto sam se pozitivno iznenadila.
Stvar ukusa za pasulj, napravis gusci i stavis vise pasulja :)) brat i ja volim vise corbasto.
Nije mi cilj da budem mrsava, ali da imam misice i lepu gradju. Znas vec :)
Mala ispravka posto sam ja vegan vec duzi niz godina razlika izmedju vegana i vegeterijanaca je ta sto vegeterijanci jedu sve sem zivotinjskog porekla a vegani jedu iskljucivo biljnu i vrlo vazno ZIVU hranu znaci oni ne kuvaju ne peku niti bilo sta drugo i jedu potpuno zivu hranu. Hleb ne jedu vec ga prave i suse ga na dehidratoru oko 35-40 stepeni zavisi od cega se pravi. Pasulj ne kuvaju vec ga proklijaju i mesaju ga sa salatnim obrocima a naravno jedu supe samo 100 puta zdravije jer ih sami napravimo u blenderu.... i ako nemamo neki famozni blender dovoljno je dodati mlaku vodu i povrce i zacine i eto ga ukusna ziva i zdrava supa za minut... Licno ja koristim VEGAVITA blender i supe pravim fantasicno kao i razne namaze od suncokreta sirovi kecap itd itd jooj ne mogu da pises vise voda mi ide iz usta... Hehehe veliki pozdrav! Sonia IZBACI KAFUU :P
ОдговориИзбриши