Iznenadila sam samu sebe sa ovim ruckom. Nisam se iznenadila sto kuvam, vec sta kuvam i jos vise kako je ispalo. Kuhinja je moj svet u kom uzivam, kuvanje je za mene umetnost kao i slikanje, gluma ili pisanje. Ne pricam o onom kuvanju koje se mora jer su deca gladna. Pricam o onom kuvanju kada se kuva iz ljubavi. Tada nastaju najlepse kreacije. Nije da vam hvalim sopstveno jelo, ali ipak ucinite sebi uslugu i skuvajte ga. Zasto?
Zato sto je zdravo.
Zato sto je gotovo za 15 minuta.
Zato sto je sareno.
Zato sto je vegansko. (Iako ella sir na tostu nije - sta sad, vi mozete da jedete bez tosta ili samo bez sira.)
Za ovo sarenilo bice vam potrebno:
- jedan luk crni
- jedna velika sargarepa
- solja belog pirinca okruglog zrna
- solja graska
- crveni pasulj
- solja kukuruza
- solja crvene seckane paprike
- prokoli
- paradajz sok ili domaci kuvani paradajz
- kasika crvene mlevene paprike
- kasikica senfa
- kasika soja sosa
- maslinovo ulje
- so
- persun za dekoraciju
Pri kraju kuvanja dodajte malo senfa i soja sosa. Zacinite je prema svom ukusu. Kao sto sam vec spomenula poklopite serpu i ostavite da odstoji oko 5 do 10 minuta naravno sklonjenu sa sporeta.
Ako zelite uz ovu corbu da jedete i ovaj slasni tost jednostavno istostirajte integralni hleb, premazite ga ili veganskim sirom ili Ella sirom u mom slucaju, dodajte sveze kolutove krastavca, mirodjiju i malo maslinovog ulja. Mljac :)
Mmm, jako fino, čorbu isprobavam prvom prilikom. Volim ovako nešto "na žlicu" a da je brzo gotovo. Bravo Sonja samo naprijed :)))))
ОдговориИзбришиKako mi je uvek cudno kada ovde vidim komentar :)
ИзбришиHvala puno, samo ako hoces da ispadne corbasto vodi racuna o kolicini pirinca. Dosta tecnosti upije pa ispadne bas gusto no ja sam tako nekako i zelela :)